{loadposition linkDelikatesyCentrum}
’Rzeźnik cen’ – nowa gazetka promocyjna Delikatesów Centrum.
Polecane promocje z gazetki Delikatesów Centrum:
Szynka wieprzowa bez kości 1 kg – 8,49 zł*.
Pasztet dzidunia 100 g – 0,99 zł.
Śledzik na raz Lisner 100 g – 1,99 zł.
* – cena obowiązuje przy zakupach za min. 49 zł. Cena promocyjna szynki wieprzowej obowiązuje w dniach 21 i 22 września 2018 r. lub do wyczerpania zapasów. By móc skorzystać z promocji, należy zrobić zakupy za min. 49 zł (bez napojów alkoholowych, wyrobów tytoniowych, doładowań do telefonów, mleka modyfikowanego oraz papryki czerwonej). Podane ceny promocyjne są cenami maksymalnymi. Maksymalnie 3 kg szynki na paragon.
Oferta ważna od 20.09 do 26.09 albo innych dat wskazanych na poszczególnych stronach gazetki lub do wyczerpania zapasów.
{loadposition top3_artykul}
Zobacz także:
• inne gazetki promocyjne z kategorii Delikatesy i minimarkety,
• najnowsze gazetki promocyjne.
{loadposition artykul2}
Tydzień włoskich smaków
1. Starter: Piadina z dodatkami
Składniki: 400 g mąki, 50 g smalcu, 150 ml mleka, 150 ml wody, łyżeczka soli.
Dodatki: szynka włoska, dowolna cienko pokrojona kiełbaska, ser ricotta, ser mascarpone, suszone pomidory, rukola, ser Grana Padano, pesto bazyliowe.
Wymieszaj składniki ciasta i zagniataj je kilka minut, aż stanie się elastyczne. Uformuj kulkę, zawiń ją w folię spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Podziel ciasto na mniejsze kawałki i rozwałkuj na cienkie placki. Aby uniknąć przyklejania do blatu, posyp go mąką. Na rozgrzanej patelni piecz ciasto po 2 minuty z każdej strony. Jeśli zauważysz pęcherzyki, nakłuj je widelcem. Zdejmij piadinę, na jednej połowie ułóż ulubione dodatki i przykryj ją drugą połową.
2. Obiad: Sałatka z makaronem z czerwonym pesto, oliwkami i mozzarellą
Składniki: 400 g makaronu, 80 g rukoli, 100 g czarnych oliwek, 40 g kaparów, 150 g sera mozzarella.
Dressing: 1 słoik czerwonego pesto, 4-5 łyżek stołowych oliwy z oliwek, 2 łyżki stołowe octu balsamicznego, 3-4 łyżki stołowe rosołu warzywnego, sól, świeży pieprz.
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pesto wymieszaj z oliwą, octem balsamicznym i rosołem, dopraw solą i pieprzem. Dressing wymieszaj z makaronem. Dodaj rukolę, oliwki, kapary i pokrojoną mozzarellę.
3. Deser: Tiramisu z borówkami
Składniki: 250 ml zaparzonej mocnej kawy, 50 ml likieru kokosowego Malibu, 1 szklanka borówek, 4 żółtka (w temp. pokojowej), 4 łyżki drobnego cukru lub cukru pudru, 250 g sera mascarpone, 100-150 g podłużnych biszkoptów kakao (do posypania), bazylia (do dekoracji).
Kawę wlej do głębokiego talerza i wymieszaj z likierem. Ostudź. Żółtka połącz z cukrem i miksuj ok. 8 minut, aż masa stanie się puszysta i gładka. Zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj ser mascarpone, cały czas ubijając. Biszkopty namocz delikatnie w kawie i ułóż na dnie pucharka, przykryj kremem i posyp borówkami. Następnie ułóż drugą warstwę biszkoptów, kremu i borówek. Wstaw do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Przed podaniem tiramisu posyp kakao i udekoruj bazylią.